Ted Koch

Solutions Outside the Box

Nieuwe projecten worden vaak enthousiast gestart door marketing- of verkoopafdelingen. Dan worden er technische partijen bij betrokken om oplossingen te bouwen. Twee hele verschillende culturen die allebei een eigen taal lijken te spreken. Het gevolg is vaak onbegrip en frustraties.

Ik spreek beide talen en kan helpen voorkomen dat automatiseringsprojecten stranden in onbegrip.

In de rollen van Business Analist, Solution Architect en Functioneel Ontwerper heb ik bijna twee decennia ervaring in diverse sectoren en branches. Ik ben een energieke nieuwsgierige self-starter met grote analytische vaardigheden en het vermogen om uitgebreide complexe systemen te overzien maar met oog voor detail en behoud van de zo belangrijke communicatieve vaardigheden. Sinds 2009 heb ik enorm veel ervaring opgedaan in het op afstand functioneel leiden van ontwikkelteams in lage lonen landen (India, Oekraïne en Roemenië).

Ik heb functies bekleed op senior en executive-niveau. Als partner in verschillende bedrijven heb ik ervaring opgedaan in business strategie, business development, finance, marketing en verkoop.

Ik heb systemen ontworpen en ontwikkeld voor KNMG, BMW Nederland, CHZorg, Famed, Heineken, KPN, TNT Post, Jaarbeurs Utrecht, Regardz, Nationale Hoorstichting, Erasmus MC en vele ander bedrijven.

Technologieen en Methodologieen

Ik heb kennis van verschillende technologieën en ervaring met meerdere methodologieën. Maar belangrijk is dat ik niet ben gebonden aan een specifieke technologie of methode van werken. De eisen en specificaties van een project bepalen welke technologie gebruikt moet worden. Hetzij door de beste oplossing voor het probleem, de technologie die al gebruikt wordt of een combinatie van beide. 

Ik ben ook een groot voorstander om bestaande oplossingen te integreren waar en indien mogelijk.

De volgende technologieën en methodologieën zijn gebruikt in de projecten die ik tot dusver heb gedaan (veel hands-on): Linux, Microsoft Server, Apache, IIS, MySQL, Oracle, SQL Server, Access, PHP, ASP.NET, Visual Basic, C++, C#, Perl, PL/SQL, Java, JQuery, ExtJS, Zend Framework, Ruby on Rails, Joomla, WordPress, Drupal, DotNetNuke, SOA, UML, Prince2, RAD, RUP, Prototyping model, SWOT, etcetera.

In de afgelopen jaren is mijn cross media kennis en ervaring verbreed met mobiele oplossingen (iPhone, iPad en Android), Social Media (Facebook apps) en de zo belangrijke SEO en SEA.